Goedemorgen,

Heeft u lekkage in huis?

Wij helpen u graag met Contra-expertise.

Home > Waterschade

Optimalisatie van uw vergoeding bij lekkage

Zodat u zeker weet dat de schade goed kan worden hersteld

Bij schade, waarvan u ziet dat deze is veroorzaakt door lekkage, kan het een enorme zoektocht zijn om de oorzaak van de lekkage op te sporen. Maar dat niet alleen. Het kan ook nog eens een flinke opgave zijn om de vergoeding van uw verzekeraar te claimen waar u recht op heeft. Al met al kan een lekkage in huis behoorlijk wat energie en ergernis kosten. Meestal wordt dan ook nog eens niet de vergoeding aangeboden die hoort bij de door de lekkage ontstane schade.

Wat doet u dan? Het is altijd verstandig om zo snel mogelijk onze contra-expertise in te schakelen, zodat u er vanaf dat moment in ieder geval niet meer alleen voor staat. U wordt direct geholpen met een onafhankelijke contra-expert, die de schade door de lekkage bij u komt vaststellen. Aan de hand van deze schadevaststelling wordt het gesprek aangegaan met uw verzekeraar. Hieruit vloeit de juiste vergoeding voort voor de lekkage. Dit is een kosteloze dienstverlening waar u als verzekerde gebruik van kunt maken.

Schakel vandaag nog uw eigen contra-expert in

Online – 24/7 beschikbaar

Gaat het om een aansprakelijkheidskwestie? *
 • 088 – 888 5080

 • Onafhankelijke schade-expert

 • Voor schade in uw woning

 • Geen kosten voor onze diensten

 • Gemakkelijk en snel inschakelen

Lekkage kan een dure aangelegenheid worden als niet direct de juiste expertise wordt ingeschakeld.

Laat u daarom bijstaan door onze contra-expertise om de schadevaststelling te doen en vervolgens het herstel te coördineren. U heeft daarbij slechts één aanspreekpunt voor de complete afhandeling van uw lekkageclaim.

Ons team staat voor u klaar. Meld uw lekkage vandaag nog en we komen snel langs!
 • 088 – 888 5080

Hogere vergoeding

Meer dan 95% van onze klanten

Een lekkage is niet altijd direct zichtbaar. Dit betekent dat er veel meer onderliggende schade kan zijn veroorzaakt dan uw verzekeraar in eerste instantie aanneemt. Onze contra-expert stelt de schade vast en kijkt daarbij ook naar de onderliggende schade. Dit resulteert in een completer beeld, waardoor wij nog beter voor uw belangen kunnen opkomen. De vergoeding voor de lekkage zal daardoor, in veruit de meeste gevallen, hoger uitvallen.

De volledige aandacht

Geen verrassing achteraf

Niet alleen uw lekkage geven wij de volledige aandacht, maar ook u als persoon. U wilt immers graag weten waar u aan toe bent en daarom houden wij u goed op de hoogte. We vinden het prettig dat we rechtstreeks contact met u hebben over uw lekkageclaim. Zo belt u dus niet met een groot callcenter waar u telkens iemand anders aan de lijn krijgt, maar met een vaste contactpersoon. Wij proberen zo transparant mogelijk te zijn en helpen u graag verder totdat u helemaal tevreden bent.

Geen factuur voor u

Wij zijn kosteloos voor verzekerden

Wellicht is het ook fijn om te weten dat u geen factuur van ons ontvangt. De kosten voor onze contra-expertise worden namelijk ingediend bij uw verzekeraar. Zij zijn wettelijk verplicht om onze kosten te betalen. Daarom lopen zij ook niet te koop met uw recht op contra-expertise. Hoe dit allemaal precies zit? Dat leest u in een apart artikel via de knop hieronder. Maak gebruik van uw recht en schakel ons vandaag nog in voor uw lekkage.

Verschillende oorzaken van lekkages

Hoe wij daarbij kunnen helpen

Geen lekkage is hetzelfde, maar een contra-expert kan u altijd verder op weg helpen. Niet alleen met het optimaliseren van uw vergoeding, maar ook met de coördinatie van het herstel. Daarnaast zijn er altijd punten waar we extra op letten per soort lekkage. De verschillende soorten lekkages worden hierna kort besproken.

Afvoerlekkage

Een lekkage van de afvoer is een veel voorkomend probleem, dat heel vervelend kan zijn. Er komen namelijk vaak ook geuren vrij die u liever niet in huis heeft. De afvoer van een gootsteen of vaatwasser kan lekken, maar ook de rioolwaterafvoer kan plotseling gebreken vertonen. Soms zijn deze afvoerpijpen aangelegd boven plafonds of onder vloeren, waardoor ze niet zo gemakkelijk te vinden zijn. Nog vervelender is het als de afvoerpijpen in beton gegoten zijn. Bij dit soort afvoerlekkages letten we extra goed op aantasting van constructies en de materialen.

Daklekkage

Bij een daklekkage ziet u meestal van de ene op de andere dag langzaam of snel een vlek op uw plafond of muur ontstaan. Het is belangrijk om dan snel te reageren en contact op te nemen met uw verzekeraar. Een lekkage aan het dak hoeft niet per se veroorzaakt te zijn vanaf uw eigen dak. Deze kan ook ontstaan vanuit het dak van de buren. Bijvoorbeeld door slecht onderhoud of omdat een aannemer van de buren bezig is geweest met het dak vanwege (bijvoorbeeld) een uitbouw. Wij zorgen voor de schadevaststelling van de daklekkage, zodat we de passende vergoeding voor u kunnen regelen. Let op, wij stellen niet vast wie aansprakelijk is voor de daklekkage.

Lekkage aan het plafond

Zoals hiervoor ook is aangegeven, kan een lekkage aan het plafond te maken hebben met daklekkage, maar dit hoeft niet altijd de oorzaak te zijn. Soms lopen er bijvoorbeeld leidingen boven het gipsplafond die kunnen lekken. Dit laat dan kenmerkende gele kringen zien. Om de oorzaak hiervan te onderzoeken, kan het soms nodig zijn om het plafond deels te verwijderen, als duidelijk is dat er op die plek een leiding loopt. Ook bij dit soort lekkages kan onze contra-expertise zorgen voor een juiste schadevaststelling. Laat uw plafondlekkage niet uit de hand lopen en schakel ons direct in!

Lekkage aan het dakkapel

Een lekkage aan de dakkapel kan vooral voorkomen bij koud weer, als er veel sneeuw en ijs aanwezig is. Sneeuw en ijs kunnen op plekken komen waar regen normaliter niet kan komen. Wanneer het weer wat warmer wordt, kan het smeltwater binnenkomen wanneer de dakkapel niet helemaal goed waterdicht is gemaakt. Een lekkage aan de dakkapel is vervolgens een feit. Schakel zo snel mogelijk onze contra-expert in, zodat u zeker weet dat u de juiste vergoeding ontvangt.

Lekkage in de keuken

Ook de keuken kan een bron van lekkage zijn. Er lopen veel leidingen en afvoeren die kunnen gaan lekken. Koppelingen tussen waterleidingen kunnen losschieten, defecten aan de vaatwasser kunnen optreden en zo zijn er tal van lekkageproblemen die in de keuken kunnen ontstaan. U doet er verstandig aan om in de keuken geen laminaat te hebben, omdat het laminaat gaat opbollen bij waterschade. U kunt beter de keukenvloer betegelen of kiezen voor een pvc-vloer. Houten vloeren zuigen namelijk al het water op en dat is niet handig bij een lekkage. Wij letten bij een lekkage in de keuken niet alleen op de oppervlakkige schade, maar ook op schade die niet direct zichtbaar is. Denk bijvoorbeeld aan de ondervloer of aan schimmels in de kruipruimte bij een langdurige keukenlekkage, die niet direct is opgevallen.

Lekkage en uw verzekering

Bij een lekkage spreekt u uw verzekering aan. U dient daarom zo snel mogelijk contact op te nemen met uw verzekeraar, maar op welke verzekering verhaalt u uw schade? De inboedelverzekering of de opstalverzekering? Dat is afhankelijk van de plek waar de schade zich bevindt. Is er schade aan de vaste delen van het huis, zoals muren, plafonds en vastgelijmde vloeren? Dan spreekt u de opstalverzekering aan. Zijn (ook) de losse spullen in uw huis beschadigd? Dan moet dit bij de inboedelverzekering worden gemeld. Een lekkage kan ook schade veroorzaken aan zowel uw opstal als uw inboedel. In dat geval heeft u beide verzekeringen nodig. Het is dan wel handig als u beide verzekeringen bij een en dezelfde verzekeraar heeft lopen. Als dat bij u niet zo is, kan het gebeuren dat u van het kastje naar de muur wordt gestuurd vanwege overlappende dekkingen.

Contra-expertise bij lekkage in huis

Wanneer is het handig om bij een lekkage in huis onze contra-expertise in te schakelen? Dat kan heel goed direct nadat u uw verzekeraar op de hoogte heeft gesteld van de lekkage in huis. De schade-expert van de verzekeraar hoeft daarvoor nog niet per se te zijn langs geweest, maar het is wel de bedoeling dat hij op korte termijn een keer bij u komt om de schade te inventariseren. Contra-expertise is namelijk een vaststelling van de schade door de contra-expert tegenover het schaderapport van de schade-expert. Zo’n rapport kan een schade-expert alleen opmaken wanneer hij de schade met eigen ogen heeft gezien.

Wij raden u dus aan om zo snel mogelijk contact met ons op te nemen en uw schade bij ons te melden. Belangrijk hierbij te weten is dat u geen rekening ontvangt voor onze contra-expertise.

Schakel vandaag nog uw eigen contra-expert in

Online – 24/7 beschikbaar

Gaat het om een aansprakelijkheidskwestie? *
 • 088 – 888 5080

 • Schade-expert inschakelen bij brand- en waterschade

  ARTIKEL

  Heeft u te maken met een schade waar u wel wat extra hulp bij kunt gebruiken? Dan kunnen wij u verder helpen. We zeggen ‘extra’ hulp omdat u in de eerste instantie al geholpen hoort te zijn door uw verzekeraar.

 • Waterschade aan het laminaat

  ARTIKEL

  Waterschade aan uw laminaat of houten vloer zorgt voor opgebolde planken, kapotte naden en onherstelbare vlekken. U heeft bij uw verzekeraar de schade gemeld, maar daaruit is gebleken dat de schade slechts zeer beperkt vergoed wordt. Hoe kunnen wij u helpen?

 • Wat kost contra-expertise voor verzekerden?

  ARTIKEL

  Het is verstandig om bij schades in huis ook een onafhankelijke contra-expert in te schakelen, maar wat kost contra-expertise? De korte versie van het antwoord? Contra-expertise is voor u als verzekerde kosteloos. In dit artikel gaan we er wat dieper op in.